Paleo

Het volgen van een paleo dieet is een hype binnen Nederland. Maar wat is Paleo nou eigenlijk? En waarom is het zo goed? Paleo is het nuttigen van eten en drinken die geen toegevoegde suikers, kleurstoffen en andere toegevoegde stoffen bevatten. Het is eigenlijk heel erg basic eten. Dit is natuurlijk gezond en daarnaast zult u minder last hebben van randklachten als vermoeidheid of lusteloosheid. Bent u nieuwsgierig geworden naar meer informatie over paleo? Lees dan snel hieronder verder.

 

Wat zijn typische paleo ingrediënten?

Het eten volgens het paleo principe komt voort uit de tijd dat er nog geen machines of fabrieken waren. Ja, het is inderdaad een hele tijd terug in de tijd. Het is het eten van vis, vlees, noten en zaden. Natuurlijk mogen fruit en groente hier niet aan ontbreken. Deze voedingsstoffen bevatten geen chemische bestandsdelen. Het volgen van het paleo principe is eigenlijk gebaseerd op de inname van voldoende eiwitten, groenten, vetten en water. Op een doorgaande dag eet men volgens het paleo principe ongeveer 90 tot 250 gram eiwitten. Dit is waarschijnlijk wat meer eiwitten dan dat u normaal nuttigt. Daarnaast eet men vooral veel groentes en hierbij moet gedacht worden aan 250 tot 500 gram groenten. Dit is vele malen hoger dan u gewend bent. Daarnaast eet men geen koolhydraten zoals aardappelen, rijst of macaroni. De koolhydraten komen uit de groentes en de noten en zaden die ook voor de gezonde vetten zorgen. Deze gezonde vetten worden gebruikt als brandstof voor het lichaam. Hierbij moet gedacht worden aan amandelen, cashewnoten en pinda’s. Daarnaast drinkt men alleen maar water en geen andere dranken.

Beginnen met Paleo

Het is in de meeste gevallen moeilijk om volgens het paleo principe te eten. Daarom is het belangrijk om een bepaalde startdatum vast te stellen en dit te communiceren met uw familie. Zij kunnen daar rekening mee houden en wellicht dat u de hele familie zo ver krijgt om ook volgens het paleo principe te eten. Wanneer de startdatum bekend is kunt u in de tussentijd u inlezen over verschillende paleo recepten. Lees daarnaast ook de succesverhalen op het internet zodat u daadwerkelijk gemotiveerd bent om vol te houden en door te zetten. Het eten volgens het paleo principe zal in de eerste weken erg zwaar zijn. Uw lichaam zal “protesteren” omdat het andere voedingsstoffen gewend is. Hou vol in deze tijd en zorg ervoor dat u er met iemand anders over kunt praten. Hierdoor kunt u elkaar overtuigen en wellicht ook helpen als het even wat tegenzit. Geef niet op want het volgen van het paleo principe kent vele voordelen. Achteraf zult u zeggen dat dit de beste en gezondste stap is die u in uw leven heeft gemaakt. Het volgen van een paleo dieet is niet zomaar een hype. Het is een hype die gezond is en er voor zorgt dat u lekker in uw vel zit. Volg daarom nu het paleo dieet en ga glimlachend door het leven.